Om Europrofil

Europrofil AB

 

Europrofil AB är Nordens ledande producent av stålprofiler till byggindustrin. Företaget grundades 1982. Huvudkontor och produktion finns beläget i Nora, i hjärtat av Bergslagen, varifrån produkter distribueras på hela den nordiska marknaden.

 

Europrofil ingår sedan 2006 i den danska industrikoncernen Ib Andresen Industrier A/S. Koncernen har producerande verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Vi bearbetar årligen ca 600 000 ton stål och omsätter ca 1,5 miljarder sek.

Vi ser oss själva som nischade specialister, där vi enbart fokuserar på lätta byggsystem i stål, samt att utveckla dessa system till marknadens absolut bästa. Vi anser att vi har ett speciellt ansvar, då vi är ensamma på den Nordiska marknaden om att enbart arbeta med lätta byggsystem i stål.

 

Genom ett långsiktigt och målinriktat utvecklingsarbete, kan vi idag stoltsera med att vara marknadens ledande tillverkare av stålprofiler till byggindustrin. Vårt sortiment av lätta byggsystem i stål är specialanpassat för såväl innerväggar, undertak som ytterväggar. Ledstjärnan för vår verksamhet är totalekonomi. Våra kunder skall, sett ur ett helhetsperspektiv, alltid tjäna på att välja Europrofils lösningar.

 

Europrofil arbetar målmedvetet med att skapa framtidens lösningar av lätta byggsystem i stål. EuroProfil skall tillföra produkterna kunskap som
 medför ett kvalitativt kostnadseffektivt utnyttjande
 av materialet samt ansvarfulla kärnvärden som etik,
 ansvar och moral. Detta sammantaget ger användare
 och kunder ett tveklöst bra leverantörsval.

 

 Anders Lindkvist, vd

 

 

 

koncernkarta                    

Europrofil AB - Sverige Europrofil AS - Norge IB Andresen Industri A/S

Nora, Sverige

- Profilvalsning

- Plåtbearbetning

Sykkylven, Norge

- Plåtbearbetning

Langeskov, Danmark

- Stålservicecenter

- Plåtbearbetning

- Profilvalsning

 

Distriktskontor

- Stockholm

 

Distriktskontor

- Lillestrøm

- Drammen

Veile, Danmark

- Stålservicecenter

   

Fredericia, Danmark

- Profilvalsning

   

Nyborg, Danmark

- Helautomatiskt coillager