Profilsax Omni - Flexibel kapning av stålprofiler

Profilsax Omni, PSO, är ett hjälpmedel utvecklat för att kapa lätta stålprofiler. Reglar, skenor, undertaksprofiler och fasadläkt kapas snabbt, enkelt och gnistfritt. En flexibel och effektiv lösning för att måttanpassa profiler på arbetsplatsen. Utan vare sig behov av el eller heta arbeten. På profilsaxens basenhet kan du snabbt och enkelt växla mellan ett stort antal kassetter för exakt och anpassad kapning av flertalet stålprofiler i Europrofils sortiment.

Profilsax Omni - produktbladPDF

Profilsax Omni - bruksanvisningPDF

Europrofil söker en Distriktssäljare till Stockholmsområdet

Som distriktssäljare är du en viktig del av säljteamet på Europrofil AB. Du kommer att ha ansvar för dina kunder och försäljningen i Stockholm. Tjänsten innebär att du ska bygga långsiktiga relationer med dina kunder som främst är byggentreprenörer, men också ansvara för att våra återförsäljare har rätt kunskap och support kring våra produkter.

Läs mer här (PDF)

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Tony Frännfors, 073 – 517 74 76, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Din ansökan skickas senast den 15 Januari till jobb@ europrofil.se.

Nya förpackningsstorlekar

Vår nya rullformningsanläggning (läs mer om den här) är nu i full drift och för att ytterligare optimera flödet samt säkra god hanteringskvalitet för våra pallar har vi valt att justera och förbättrat vårt packningssätt både vad gäller storlek och emballage. För att säkerställa stabiliteten i profilpallarna placeras trämellanlägg mellan varje lager i pallen. För vissa produkter har också antal i bunt och antal per pall förändrats.

Artiklar som packas med extra mellanlägg:

CSP+, CF 45, UF 45, P 45, S 25-0,5, S 45-0,5 & VFL.

Följande artiklar har fått förändrat bunt och/eller pallantal:

Artikel

Tidigare
bunt/pall

Ny storlek
bunt/pall

CF 45

2/84

8/128

UF 45

2/84

8/96

VFL 70/15-1,0

4/140

8/192

VFL 70/25-0,7

4/280

8/192

VFL 70/25-1,0

4/140

8/192

VFL 70/45-1,0

4/140

8/192

VFL 100/25-1,0

4/100

8/160


För att säkerställa att alla produkter på en pall är säkrade vid hantering och transport har vi valt att gå över till grövre träströ på pallarnas ovansida. Detta medför att pallarna blir jämnare och att alla profiler är ordentligt fastspända. 

Under en övergångsperiod kan både gammal och ny förpackning förekomma. Vi ber om överseende för detta.

Vi önskar er en riktigt God Jul

Istället för julgåvor och julkort har vi på Europrofil valt att stödja Rädda Barnen.

Vi vill tacka alla kunder och samarbetspartners för ett gott samarbete under året.

 

Vi investerar i ny robotanläggning

I enlighet med vår strävan att alltid bli effektivare och för att säkra ökade kapacitetskrav har vi investerat i en ny rullformningsanläggning med tillhörande robotpackcell. Den nya anläggningen har en kapacitet på ca 60 m/min och är konfigurerad för många olika profilsorter. Maskinen är optimerad för att göra snabba omställningar för att på ett så effektivt sätt möta våra kunders önskemål om flexibilitet, kvalitet och leveransprecision. Den nya anläggningen är nu i full drift och för att ytterligare optimera flödet samt säkra god hanteringskvalitet för våra pallar har vi valt att justera och förbättrat vårt packningssätt både vad gäller storlek och emballage.