Europrofil AB

Europrofil AB är Nordens ledande producent av stålprofiler till byggindustrin. Företaget grundades 1982. Huvudkontor och produktion finns beläget i Nora, i hjärtat av Bergslagen, varifrån produkter distribueras på hela den nordiska marknaden.

Europrofil ingår sedan 2006 i den danska industrikoncernen Ib Andresen Industrier A/S. Koncernen har producerande verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Vi bearbetar årligen ca 600 000 ton stål och omsätter ca 1,5 miljarder sek.Vi ser oss själva som nischade specialister, där vi enbart fokuserar på lätta byggsystem i stål, samt att utveckla dessa system till marknadens absolut bästa. Vi anser att vi har ett speciellt ansvar, då vi är ensamma på den Nordiska marknaden om att enbart arbeta med lätta byggsystem i stål.

 
Genom ett långsiktigt och målinriktat utvecklingsarbete, kan vi idag stoltsera med att vara marknadens ledande tillverkare av stålprofiler till byggindustrin. Vårt sortiment av lätta byggsystem i stål är specialanpassat för såväl innerväggar, undertak som ytterväggar. Ledstjärnan för vår verksamhet är totalekonomi. Våra kunder skall, sett ur ett helhetsperspektiv, alltid tjäna på att välja Europrofils lösningar. 


Europrofil arbetar målmedvetet med att skapa framtidens lösningar av lätta byggsystem i stål.

Klicka för att se en kort presentation av Europrofil.

Referensobjekt

EUROPROFIL LEVERERAR  

Läs mer om några av de många projekt vi levererar produkter och lösningar till runt om i landet. 

Läs mer här

 

 

 

Europrofil AB - Sverige Europrofil AS - Norge IB Andresen Industri A/S

Nora, Sverige

- Profilvalsning

- Plåtbearbetning

Sykkylven, Norge

- Plåtbearbetning

Langeskov, Danmark

- Stålservicecenter

- Plåtbearbetning

- Profilvalsning

 

   

Veile, Danmark

- Stålservicecenter

   

Fredericia, Danmark

- Profilvalsning

   

Nyborg, Danmark

- Helautomatiskt coillager